dijous, 4 de novembre de 2021

COLÒNIES DE VOLCANS!

MARXEM DE COLÒNIES!

Aquest any hem anat de colònies els dies 13, 14 i 15 d'octubre a una casa que es diu Mas Gircós. Està a Sant Ferriol, un poble de la comarca de la Garrotxa. Hem anat a aprendre coses sobre els volcans a la zona Volcànica de la Garrotxa. És una zona protegida on hi ha 42 volcans i roques volcàniques. 

UN BOSC MOLT ESPECIAL


El dimecres al matí vam marxar aviat i vam arribar a la Fageda d'en Jordà per esmorzar. La Fageda és un bosc de faigs molt especial, perquè ha crescut sobre la colada de lava del volcà Croscat. A l'entrar vam descobrir que hi ha faigs i roures, i que són molt alts perquè busquen la llum del sol. També hi ha tossols, semblen petits turons, però són bombolles de lava. A dins la Fageda ens van explicar com són el faig, el roure, l'heura i també animals que hi viuen com el pica-soques blau. EL CROSCAT

El dimecres després de dinar vam anar caminant fins al Croscat. Allà ens va acompanyar una vulcanòloga (una especialista en volcans) i ens va explicar moltes coses sobre les erupcions dels volcans de la Garrotxa. Els volcans es formen quan les plaques tectòniques es mouen i fan una esquerda a la superfície de la terra per on surt el magma. Diem magma quan està dins de la Terra i lava quan surt pel volcà. El Croscat va erupcionar fa uns 11.500 anys, per tant és un volcà jove. 
El Croscat té aquesta forma perquè fa uns anys les persones vam voler treure pedres volcàniques per construir instal·lacions esportives. Uns anys després es recupera el Croscat com a zona protegida. Per això és important no tocar les parets de greda ni agafar roques volcàniques. JOC DE LES BANDERES

A la nit vam jugar al joc de les banderes amb dos equips. Cada equip havia d'amagar la seva bandera i havia de trobar la de l'altre equip. Cada equip tenia dos tipus de fils (un blau i un groc) que eren les "vides". Si una persona de l'equip contrari entrava a la base i l'atrapaven, havíem de fer el "pedra-paper-tisores". Va ser molt divertit!


DEL BIG-BANG ALS VOLCANS 

El dijous al matí vam jugar a un joc per aprendre coses de l'espai i els volcans que es deia: Del Big-Bang als volcans. Vam fer 4 equips de 6 persones. Cada equip tenia una etiqueta amb un nom de l'espai i l'havíem de col·locar al lloc correcte. Alguns dels noms eren: asteroide, meteorits, planetes, forats negres, estrelles... 
Va ser divertit i a més vam jugar en espais de la casa que encara no coneixíem.
 

BOSC VERTICAL

El dijous a la tarda vam anar a fer un bosc vertical. És un lloc on hi ha plataformes i cordes enganxades als arbres. Es tracta d'anar de plataforma en plataforma. Per fer-ho es necessiten dos mosquetons que van lligats a l'arnès, un elefant per les tirolines i un casc ben lligat. Ens van explicar dues coses molt importants, no s'ha de treure mai els dos mosquetons de les cordes i tampoc es poden posar els dits davant de l'elefant per tirar-se per la tirolina. 
El bosc vertical que vam fer hi havia un tram amb cordes penjant, un amb una xarxa, un amb un monopatí i, per acabar, dues tirolines. 
ALARMA AL CROSCAT

Dijous a la nit vam fer un joc de pistes. Van sortir uns personatges a explicar-nos que havia sonat l'alarma del Croscat perquè alguna persona havia agafat roques volcàniques. Vam estar investigant i resolent pistes per descobrir qui se les havia emportat. Vam fer equips i vam necessitar un paper i un boli. Aleshores vam  descobrir que havia sigut l'Eli a dins de la mascareta. Va ser divertit i ens ho vam passar molt bé amb les llanternes!

CRÀTER DE SANTA MARGARIDA

El divendres al matí, vam fer les motxilles, vam esmorzar i vam marxar cap al volcà de Santa Margarida. És una reserva natural dins de la Zona Volcànica de la Garrotxa. És un lloc que s'ha de cuidar i no es pot fer malbé. Vam pujar caminant fins al cràter, on vam fer jocs per aprendre els diferents tipus d'erupcions volcàniques i també el nom dels tipus de roques volcàniques. Va ser impressionant estar a dins del cràter del volcà!

Han sigut unes colònies molt divertides i hem après moltes coses sobre els volcans! A més, la casa de Mas Gircós és molt xula i té uns exteriors molt grans on hem jugat molt i hem fet cabanes! 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada